Andrum för Modo – tog andra raka segern

Efter tre raka förluster i inledningen av SDHL har Modo tagit två raka segrar, båda mot Göteborg.

Lagen möttes för andra gången på två dagar när hemmalaget fick målskyttet att lossna.

Noll poäng och bara fyra mål på tre matcher, det var Modos facit inför dubbelmötet med Göteborg. Under förra helgen förlorade de två raka efter att ha haft sex stycken spelare liggandes i feber som blev friska lagom till nedsläpp.

Poängspelarna vaknade

Under denna helgens två matcher mot Göteborg var de friska och fick målskyttet att lossna med åtta mål på två matcher. Visserligen mot laget som slutade överlägset sist i fjol men som har varit en uppstickare under säsonsinledningen.

Kanadensiskan Katia Clement-Heydra och fransyskan Lore Baudrit är båda värvade för att producera poäng men har haft det trögt – fram till nu.

Clement-Heydra öppnade målskyttet av dagens match och Baudrit, som vann poängligan i damettan i fjol med 50 poäng på 15 matcher, följde upp med att göra 2-0.

Modo fick även igång målskyttet i powerplay och genom två mål i den spelformen gick de ifrån till en 4-0-ledning i slutet på den andra perioden. Göteborg skulle visserligen sprattla till i inledningen på den tredje perioden och inom loppet av 38 sekunder gjorde gästerna två mål, bland annat genom ett elegant klapp-klapp-spel mellan Emma Johansson och Anna Borgfeldt.

Modo vann med 4-2 och skapade sig lite andrum. Dessutom lämnar de den absoluta botten.