Foto: Bildbyrån

Savolainen sänkte HV – åkte på första förlusten för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har rustat för att kunna utmana Luleå om guldet i SDHL. Efter fyra omgångar hade HV full pott men föll i kväll efter förlängning mot den regerande mästaren med 3-2, där finländska Ronja Savolainen avgjorde.

– Väldigt skönt, jag trodde inte att den skulle gå in. Det var inte världens bästa skott, säger segerskytten till SVT.

19 gjorda mål, 5 insläppta och maximala 12 poäng efter fyra omgångar för HV. Men i säsongens första möte med den regerande mästaren Luleå kom den första förlusten.

– Vi får med oss en poäng men vi gör för många individuella misstag. Vi måste röra mer på fötterna, säger HV:s tränare, Lucas Frey till SVT.

Retur redan i morgon

HV lyckades visserligen vände ett underläge i den tredje perioden, när stjärnvärningen Hanna Olsson gjorde sitt fjärde mål för säsongen, till 1-1. Det var Luleåmålvaktens första insläppta mål på 8,5 perioder. Julia Tylke gjorde sedan 2-1.

Luleå kvitterade i mitten på tredje och väl i förlängningen så sköt Savolainen två poäng till Luleå.

– Väldigt skönt, jag trodde inte att den skulle gå in. Det var inte världens bästa skott. Vi blir bättre och bättre ju längre matchen går. Vi spelar med ganska få spelare som det är skönt att vi orkar och visar att vi har bra kondition. Man får mycket självförtroende när man får mycket speltid och då vill man visa att man förtjänar det, säger Savolainen.

HV får revansch redan i morgon, då lagen möts på nytt.

– Vi måste sluta stressa och vi måste spela 60-minuters fartfylld hockey, säger Frey.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 2

HV71 logo

HV71

0-0, 1-0, 1-2, 1-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 789

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.