Julia Östlund och Josefine Holmgrens Djurgården vann mot Göteborg. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Djurgården undvek nytt fiasko – med ett nödrop

Djurgården inledde säsongen med tre raka förluster.

Men i dag kom äntligen första segern.

Men de fick slita hårt mot de senaste årens jumbo Göteborg.

Djurgården har haft en tung inledning av SDHL-säsongen. De tre första matcherna slutade med förluster, senast mot SDE som fyra säsonger i rad tvingats kvala sig kvar i den högsta serien.

Och det började tufft även i dag, borta mot de två senaste säsongernas jumbo Göteborg.

Kvitterade innan periodpaus

Redan innan matchuret hade passerat fem minuter hade Göteborg gått upp till 2–0.

Men Djurgården tog över matchen mer och mer, och innan perioden var över hade laget gjort både 1–2 och 2–2

Göteborg vaknade igen

I den andra perioden blev Djurgårdens spelövertag ännu större, och drygt halvvägs in i matchen gjorde den kanadensiska stjärnan Jennifer Wakefield sitt första mål för säsongen, då hon på egen hand bröt in från högerkanten och sköt ett skott som gick mellan benen på Göteborgs brittiska målvakt Nicole Jackson.

Men Wakefields mål väckte ånyo Göteborg. Och en dryg minut innan paus sköt Anna Borgedlt ett skott som Jennifer Karlsson i röran framför mål styrde in.

”Blir lit avvaktande”

Men i den tredje perioden var det aldrig något snack. Då var Djurgården klart bättre, och ordnade till slut en klar och rättvis 6–3-seger.

– Jag vet egentligen inte vad det var som hände. Vi blev lite avvaktande och kollade mer på vad de gjorde i egen zon, då går det så här. Det finns inte utrymme för att stanna och titta på vad som händer, säger Göteborgs lagkapt en Margot Möllersten till GP.