Finsk målsuccé när HV71 tog andra raka

HV71 anses vara en av kandidaterna som ska kunna välta Luleå i SDHL. Inledningen av säsongen har visat att de har något positivt att bygga på.

Dubbla segrar mot Leksand där 21-åriga Sanni Hakala sammanlagt stod för fyra mål.

HV71 följde upp gårdagens 6-2-seger med att vinna dagens match med 4-2 och avlossade sammanlagt 45 skott på mål mot Leksand 11.

Finska Sanni Hakala, HV:s nästbästa poängörare i fjol, stod för fyra mål under helgen.

Poäng till Göteborg

Göteborg slutade sist i SDHL i fjol och tog bara sju poäng. De är fortsatt nederlagstippade men lyckades skaka Brynäs i dag. Emma Johansson gav Göteborg ledningen i den första perioden. Brynäs lyckades kvittera innan paus och matchen gick till förlängning och sedermera straffar. Där var Brynäs starkast och Michela Cava sköt två poäng till Gävle-laget.

Linköping tog revansch för gårdagens förlust mot SDE. AIK kördes över med 4-1.