Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Johnsson har anmälts för filmning. Foto: C More

Oskarshamns Johan Johnsson döms för filmning

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tre säsongerna har maximalt två SHL-spelare anmälts till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd för filmning. Redan nu har fem dömts för det den här säsongen. Senast i raden: Oskarshamns Johan Johnsson.

Det var i den tredje perioden som HV71-spelaren André Peterssons klubba åkte upp i bröstet på Johan Johnsson. Enligt situationsrummets anmälan låtsas då Johnsson att klubban tar i ansiktet och slänger huvudet bakåt.

IKO-spelaren tar sig även för ansiktet och det ledde till att Petersson fick en utvisning för hög klubba.

”Gjort sig skyldig till diving”

Situationsrummet anmälde Johnsson till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd, som nu har beslutat att straffa Johnsson för filmning.

”Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Johan Johnsson gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff”, skriver disciplinnämnden i deras beslut.

”Trycker mot halsen”

Johnsson nekar dock till att ha filmat.

”Jag är påväg efter pucken när mötande HV-spelare kommer upp med sin klubbspets som trycker mot halsen, kraften blir troligtvis större eftersom jag är påväg i motsatt riktning, vilket jag reagerar på så som syns på videon. Reaktionen är en naturlig ren skyddsreflex då klubban går upp mot halsen”, förklarade han i sitt svar till disciplinnämnden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.