Norska stjärnan Andrea Dalen är klar för storsatsande Frölunda. Foto: Bildbyrån

Ännu en stjärna till Frölundas storsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas storsatsning på mot SDHL fortsätter att locka spelare efter spelare. I torsdags blev finska storstjärnan Michelle Karvinen klar för laget och nu har även norska Andrea Dalen presenterats.

Dalen har målrekordet i SDHL från säsongen 2016-16 när han stod för 47 fullträffar, det målet siktar hon på att slå i damettan den kommande säsongen.

– Jag vet inte hur många matcher som vi spelar, det är lite färre – men jag kommer att få bra spelare runt mig. Då lär det vara chans att toppa det. Du får sikta högt – och se vart du landar. Tror du inte på det så är det svårt att genomföra också, säger Andrea Dalen till Göteborgs-Posten.

Dalen kommer närmast från SDHL-laget Linköping där hon gjorde 13 mål och 15 assist förra säsongen. Hon får sällskap av flera SDHL-meriterade spelare så som Michelle Karvinen och Hanna Olsson.

Målet för klubben att gå upp till SDHL redan den kommande säsongen.

– Det är kanske matchmässigt sett ett steg ner, men det känns som om klubben satsar ordentligt – och det är roligt att vara med på en resa uppåt! Det är kul att kunna bygga någonting från grunden. Det kommer att bli en bra grupp, så träningsnivån kommer ändå att bli bra! Det känns som om du kan utvecklas här, säger Dalen.

Frölundas trupp

Målvakter:

Stephanie Neatby

Linn Jansson Almgren

Backar:

Lärke Söndergaard

Ebba Strandberg

Maja Beverin

Felicia Linder

Forwards:

Hanna Olsson

Karin Svedberg

Linnéa Pettersson Dove

Jennifer Carlsson

Michelle Karvinen

Andrea Dalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.