Klará Peslarová under OS. Foto: Bildbyrån

OS bästa målvakt till Brynäs: ”Målsättningen är SM-guld”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs fortsätter att rusta inför kommande säsong.

Nu har Klará Peslarová, utsedd till OS bästa målvakt, skrivit på för klubben.

– Jag kommer till Brynäs IF för att vinna guld, säger Peslarová till Brynäs hemsida.

Klará Peslarová har spelat i Modo de senaste fyra säsongerna men lämnar nu för SM-tvåan Brynäs. Den tjeckiska målvakten har skrivit på för 1+1 med klubben.

– Jag ser fram emot att få spela i ett nytt lag och ta nästa steg i min karriär, säger Peslarová.

Peslarová utsåg till årets målvakt i SDHL säsongen 2021/22. 25-åringen representerade dessutom Tjeckien i OS i februari där hon landade på en räddningsprocent på 94,5 procent och tog plats i All star-laget.

– En rutinerad målvakt som under sina år i SDHL och med spel på internationell nivå visat att hon håller högsta klass. Hon är aggressiv i sin spelstil och gillar att utmana spelarna. Dessutom är hon väldigt bra med klubban. Det ska bli riktigt spännande att se henne hos oss, säger sportchef Erika Grahm.

25-åriga Peslarová ser fram emot kommande säsong.

– Det ska bli riktigt roligt med en ny säsong i ett nytt lag, med nya förutsättningar och målsättningar. Jag vill alltid ge laget en chans att vinna och målsättningen för nästa säsong är självklart SM-guld, säger hon.

För Brynäs blev det SM-silver säsongen som var efter att ha förlorat mot Luleå i finalen. Inför kommande säsong har Brynäs tappat viktiga kuggen Josefin Bouveng, som lämnat klubben för att plugga i USA, men förstärkt med OS-forwarden Felizia Wikner Zienkiewicz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.