Felizia Wikner Zienkiewicz under OS i Peking. Foto: Bildbyrån

OS-forward klar för Brynäs: ”Grymt målsinne”

Uppdaterad
Publicerad

Felizia Wikner Zienkiewicz är klar för Brynäs.

Forwarden, som var med i den svenska OS-truppen, har skrivit på för två säsonger.

– En offensivt skicklig spelare med ett grymt målsinne som kommer spetsa till truppen ytterligare, säger sportchef Erika Grahm till Brynäs hemsida.

Under den gångna säsongen stod Felizia Wikner Zienkiewicz för 20 mål på 34 grundseriematcher, vilket gav en delad femteplats i SDHL:s skytteliga.

Nu lämnar 22-åringen HV71, där hon spelat de senaste fyra säsongerna, för spel med SM-tvåan Brynäs.

– En offensivt skicklig spelare med ett grymt målsinne som kommer spetsa till truppen ytterligare, säger Brynäs sportchef Erika Grahm.

Wikner Zienkiewicz, som var med i den svenska OS-truppen skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Det känns verkligen som att jag kommer få bra möjligheter och rätt förutsättningar till att fortsätta min utveckling här. Och med tanke på den hårda satsning och vad Brynäs presterat de senaste säsongerna så ser jag fram emot att bidra i resan mot det första SM-guldet, säger hon.

För Brynäs blev det SM-silver säsongen som var efter att ha förlorat mot Luleå i finalen. Inför kommande säsong har Brynäs tappat viktiga kuggen Josefin Bouveng som lämnat klubben för att plugga i USA.

KLIPP: Luleå svenska mästare i SDHL 2022 (7 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.