Växjö vann första semifinalen mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Växjö vann den första semifinalen

Det var inledningsvis en jämn match i den första semifinalen mellan Växjö och Frölunda.

Men det rann i väg den tredje perioden då hemmalaget gjorde fyra mål och säkrade 6-2-segern.

– Jag tycker tyvärr vi tappar tålamodet, det är det som straffar sig, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg i C More.

Det var Frölunda som började bäst på bortais. Växjö skulle dock göra matchens första mål. Martin Lundberg hittade det första krysset och hemmaledningen var ett faktum.

Men bara några minuter senare svarade Frölundas Anthony Greco när han satte 1-1.

Den andra perioden började med att Greco gjorde kvällens andra mål för 2-1 till Frölunda.

Och bara någon minut senare kvitterade Lukas Bengtsson till 2-2.

En bit in i den sista perioden skulle Växjö återta ledningen. En målvaktsretur gick rakt till Jayden Halbgewachs som kunde sätta ledningsmålet relativt enkelt.

Och med cirka sju minuter kvar, i numerärt underläge, hittade Halbgewachs fram till Joachim Blichfeld som satte 4-2-målet.

Med cirka tre minuter kvar satte Manuel Ågren 5-2 i tom kasse. Matchen var i princip över då. Men Växjö hann till med ett till mål i tom kasse, denna gång var det Victor Stjernborg.

– Det var en viktig vinst, en bra laginsats. Vi är hungriga. Det kommer vara en annorlunda match två på söndag, men vi är redo, säger Halbgewachs i C More och fortsätter:

– Mitt mål var ett viktigt mål. Det var en viktig vändpunkt i matchen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var inte nöjd med hur laget tappade matchen.

– Det som är positivt är den första halvan av matchen. Vi skapar de heta lägena. Jag tycker tyvärr vi tappar tålamodet, det är det som straffar sig, säger han i C More.

Den andra matchen i semifinalsserien spelas på söndag.