Viktor Arvidsson blev liggande efter en kollision. Foto: Bildbyrån

Arvidsson utgick efter kollision med Chicagospelare

Uppdaterad
Publicerad

Nashvilles svenske forward Viktor Arvidsson tvingades utgå i matchen mot Chicago.

Efter att ha blivit låg i en situation kolliderade han med en Chicagospelare med huvudet före.

– Det där kan gå riktigt illa, säger SVT Sports expert Nils Ekman.

Ett formstarkt Nashville hade tagit ledningen med 2-0 hemma mot Chicago trots att det var gästerna som förde spelet, och stämningen var på topp för de utspridda fansen i arenan.

Men då kolliderade Viktor Arvidsson med en Chicagospelare och blev liggandes, och arenan blev knäpptyst. Arvidsson hade sträckt sig för att försöka sno åt sig pucken från en spelare, och var väldigt låg. Då åkte han in med huvudet före i magen på en Chicagospelare. Han blev liggandes en stund innan han fick hjälp av Calle Järnkrok och Ryan Johansen till båset där han gick direkt till omklädningsrummet.

– Han håller nere huvudet och ser inte. Det är en ofrivillig krock. Det är svårt att säga vad som skadas. Förmodligen är det nacken eller en hjärnskakning. Det som är positivt är att han rör på sig och tar sig ut stående, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Matchen leder Nashville med 2-0 efter två perioder. Matchen ser du på SVT 24 eller i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.