Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Auston Matthews når den historiska milstolpen i spelaren ovan. Foto: NHL

Auston Matthews nådde 50 mål på rekordfart: ”En dröm”

Uppdaterad
Publicerad

Auston Matthews gjorde två mål i morse när Toronto slog Arizona med 6-3. Han har därmed passerat 50 mål på 54 matcher vilket är det snabbaste för en USA-född spelare i NHL.

– Drömmer du tillräckligt hårt kan du förverkliga dessa drömmar, säger Matthews.

Se när Auston Matthews når den historiska milstolpen i spelaren ovan.

Efter första perioden fick Matthews, som med 4-2 gjorde sitt 51:a mål, frågan vad hans notering betyder för unga spelare i Arizona. Matthews växte upp i Scottsdale åtta kilometer från arenan och var ett Arizona-fan under sin uppväxt.

– Jag hoppas att det är något som de kan ta och kanske inspireras av, uppmuntras av. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån om du drömmer tillräckligt hårt, arbetar tillräckligt hårt, du kan förverkliga dessa drömmar, säger Matthews enligt NHL. Matchen tog slut 06.43 svensk tid.

Följer efter Lemieux och Gretzky

Senast någon spelare nådde 50 mål snabbare var när Mario Lemieux gjorde det 1995-96 efter 50 matcher. Rekordet har givetvis Wayne Gretzky som nådde 50 mål på 39 matcher när han spelade för Edmonton 1981-82 på sin väg mot rekordnoteringen 92 mål den säsongen.

Matthews har gjort nio mål i sina fyra senaste matcher efter bland annat dubbla hattrick.

William Nylander gjorde två mål i matchen och är bäste svenske målskytt i NHL med 31 fullträffar och leder den svenska poängligan.

NHL

Arizona Coyotes logo

Arizona Coyotes

3 - 6

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

0-3, 3-1, 0-2
Mullett Arena, Tempe, AZ
Publik: 4600

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.