Fredrik Glader stannar. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Fredrik Glader stannar i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Han har jagats av flera klubbar och är på väg att förlänga med Danmarks landslag som headcoach. Nu kan SVT avslöja att den omåttligt populäre tränaren Fredrik Glader väljer att fullfölja sitt kontrakt med Luleå. 

– Jag trivs i Luleå men nu vill jag fokusera på slutspelet och ta allt annat efter säsongen, säger han. 

Fredrik Glader har varit ett jagat namn efter framgångssagan i Luleå. Fyra raka seriesegrar är hans facit sen Luleå och Munksund/Skuthamn slog ihop sina verksamheter för fyra är sen.

Under dessa år har hans fusion resulterat i tre SM-finaler och hittills två SM-guld. Lägg till att han är älskad av sina spelare så finns här en stark anledning till varför Luleå haft anledning att känna oro om hans framtid.

Men nu kan SVT Sport komma med lugnande besked.

Bäst av fem-serie

Succétränare stannar. Han fullföljer sitt avtal med SDHL-dominanten.

– Det är klubben i mitt hjärta. Att arbeta i en klubb som brinner för utveckling av spelare på både dam och herrsidan är utvecklande för mig.

Luleå tar på onsdag emot Linköping i en finalrepris från förra årets final. Den finalen spelades i en bäst av tre-serie som Luleå vann med 2-1.

I år gäller det att vara starkast i en bäst av fem-serie. Fler heta dueller alltså i SVT att se fram emot och hett brukar det bli när de hör två lagen drabbar samman.

Inte minst tränarna emellan. Förra säsongen rök Fredrik Glader och Linköpings motsvarighet Madeleine Östling ihop i studion ett antal gånger.

Räkna med fler heta känslor med start på onsdag. Ni ser matchen i SVT2 med start 18:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.