Foto: Bildbyrån

Karvinen överens med storsatsande klubb i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Luleås och finska landslagets superstjärna Michelle Karvinen har gjort sitt val.

Nästa stopp i karriären blir Kina.

– Inga kommentarer, säger hon till SVT Sport.

Michelle Karvinen har vunnit poäng- och målligan i OS och blivit utsedd till turneringens främsta anfallare. Förra året var hon, tillsammans med bland andra Jenni Hiirikoski, nära att leda Finland till nationens första VM-guld på damsidan men föll på mållinjen.

Förra veckan kom beskedet att hon lämnar Luleå efter fem säsonger och tre SM-guld.

SVT Sport kan nu avslöja att hon muntligen är överens med kinesiska Vanke Rays, samma klubb som landsmaninnan och toppmålvakten Noora Räty sedan ett antal säsonger spelar för.

Enligt uppgifter till SVT Sport kan den kinesiska klubben erbjuda en helt annat ekonomisk situation för spelare.

Värvningen går också i linje med att stärka den kinesiska hockeyn inför vinter-OS 2022.

Återförenas med sin collegetränare

Karvinen återförenas nu med sin gamle collegetränare från University of North Dakota, Brian Idalsky, som tillsammans med tidigare förbundskaptenen för Damkronorna, Peter Elander, la mycket av grunden för hennes utbildning som spelare.

I Sverige har Karvinen nått stora framgångar med tre SM-guld med Luleå och tre gånger har hon vunnit poängligan i grundserien. När slutspelsserierna dragit ihop sig har hon alltid klivit fram – hon har bland annat två poängligasegrar i slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.