Axel Jonsson-Fjällby hjälte för Djurgården

Axel Jonsson-Fjällbys två mål blev avgörande för Djurgården mot Skellefteå. Därmed är stockholmarna en match från semifinal

– Att få komma hem till Hovet och kunna avgöra är drömmen. Det kommer vara fullsatt, säger Daniel Brodin till C More.

Skellefteå tog emot Djurgården i den fjärde kvartsfinalmatchen. Och det var bortalaget som drog det längsta strået.

Efter en mållös förstaperiod tog matchen fart i den andra perioden. Djurgården tog ledningen när talangen Marcus Davidsson gjorde 0-1. Målet var 20-åringens första i slutspelssammanhang. Fem minuter senare kvitterade Oscar Mölller.

Men Djurgården fick in två mål till innan perioden var slut. Först gjorde Axel Jonsson-Fjällby 1-2 innan Daniel Brodin drygade ut till 1-3 i powerplay.

– Vi krigar från start i dag, säger målskytten Daniel Brodin till C More.

Skellefteå reducerade tämligen omgående i den tredje pedrioden när Bud Holloways lösa skott hittade in mellan Adam Reideborns ben. Men lyckan blev kortvarig. Efter en passning av Skellefteåspelare rakt in i slottet kunde Jonsson-Fjällby plocka upp pucken och med ett handledsskott i krysset punktera matchen.

En match från semi

Med dryga minuten kvar plockade Skellefteå ut Gustaf Lindvall i målet, men pressen uteblev och Djurgården kunde vinna.

Segern gör att Djurgården går fram till 3-1 i matcher och kan säkra kvartsfinalplatsen hemma på söndag.

– Att få komma hem till Hovet och kunna avgöra är drömmen. Det kommer vara fullsatt, säger Brodin.