Leksand vann dramatiskt första ”Slaget om Siljan”

SHL-kvalets första Slaget om Siljan såg ut att sluta med utklassningsseger för Leksand.

Men 4–0-ledningen mot Mora krympte till 4–3 i sista perioden, innan Leksand kunde avgöra till 5–3 när hemmalaget tagit ut målvakten.

När Leksands Anton Karlsson tryckte in 4–0 bara en minut efter att Daniel Gunnarsson prickskjutit in 3–0 i början av andra perioden var de 4500 fansen i arenan nog lika chockade som hemmaspelarna.

Men hemmalaget gav inte upp Slaget om Siljan.

Långt ifrån.

Moras Sebastian Hartmann lyckades spräcka storspelande Axel Brages målvaktsnolla halvvägs in i matchen. Ett ytterst välförtjänt mål som följdes upp av ytterligare två reduceringar i slutperioden.

Elfte raka segern för hockeyallsvenska tabellfyran

Mora vaskade fram några hyfsade kvitteringschanser inför en kokande Jalas Arena i Mora men fick se sig besegrat av rivalen.

– En bra start på matchserien, men det är bara en match, säger Leksandskaptenen Martin Karlsson till C More.

Just Karlsson var den som avgjorde matchen genom att sätta 5–3 i öppen kasse med 37 sekunder kvar på matchklockan.

Ett mål som säkrade Leksands 11:e raka seger – och det kan den hockeyallsvenska tabellfyran tacka burväktaren Axel Brage för.

– Man har blivit bortskämd av hans insatser på slutet, säger Martin Karlsson.

Matchserien mellan dalalagen Leksand – som kvalar uppåt – och Mora – som försöker hänga kvar i SHL – avgörs i bäst av sju matcher. Nästa möte går av stapeln i Leksand på lördag.