Nicklas Bäckström var tillbaka efter skada. Foto: TT

Bäckström förlorade i återkomsten

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström gjorde ett av målen och plockade två poäng, men i övrigt blev det en snöplig kväll för NHL-ledande Washington –som förlorade med 5–2 mot Columbus.

Huvudstadslaget är inte vana vid att förlora för tillfället, och har tronat i toppen av NHL ett bra tag. Men när Columbus kom på besök på måndagskvällen blev matchbilden ovanlig.

Gustav Nyquist spelade fram till Cam Atkinsons 1–0 för gästerna i första perioden, och Ryan Murray spädde på ledningen i andra.

Först i tredje perioden fick Washington in sin första puck i mål. Bäckström, som gjorde comeback efter åtta matchers skadefrånvaro, spelade fram till Alexander Ovetjkins 21:a fullträff för säsongen.

Men sedan drygade Columbus ut ledningen med två mål till, varav Alexander Wennberg fick en assist för det första.

Bäckström stod för det sista försöket att vända matchen, i och med Washingtons andra reduceringsmål. Men då var det bara två minuter kvar, och sekunderna senare kunde i stället Atkinson i Columbus med sitt andra mål för kvällen spika slutresultatet.

Nilsson hjälte i Ottawa

I omklädningsrummet efteråt sade Bäckström att han varit lite ringrostig.

–Ja, jag kanske var lite ”off” i första perioden efter att inte ha spelat på ett tag, men andra och tredje kändes mycket bättre.

–Det är alltid skönt att göra mål, men det spelade ju ingen större roll i det läget.

Även tabelltvåan Boston förlorade på måndagen. Anders Nilsson i Ottawa-målet fick med 38 räddningar mycket av äran för den stabila hemmasegern med 5–2. Själv hyllade svensken sina lagkamrater.

–Det är härligt att som målvakt stå där bak och se hur hårt killarna arbetar så uppoffrande och blockerar skott och kämpar trots att de är trötta, säger Nilsson enligt nhl.com.

Colorado förlorade mot Calgary med 4–5. Därmed blev New York Islanders enda topplaget med seger på måndagen, i och med 5–1 mot Tampa Bay.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

2 - 5

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

0-1, 0-1, 2-3
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.