Barry Trotz hoppar av som tränare för Washington efter första Stanley Cup-titeln i klubbens historia. Nicklas Bäckström, nummer 19, sitter i bakgrunden. Foto: TT.

Bäckström förvånad – sedan kom förklaringen

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström firar fortfarande sin och klubben Washingtons första Stanley Cup-titel. Smolk i glädjebägaren är att tränaren Barry Trotz hoppade av häromdagen. Trotz går nu vidare till New York Islanders där han mer än fördubblar lönen.

Trotz gick efter att förhandlingar om kontraktet inte gick att lösa. Han skulle öka lönen med 2,7 miljoner kronor till 16 miljoner årligen, skrev Reuters. Det är ett lågt löneläge bland tränarna i NHL.

Ett par timmare senare kom beskedet att Trotz skrivit ett femårskontrakt med New York Islanders värt upp till 35,5 miljoner kronor (4 miljoner dollar) per år.

– Det är tufft. Jag är lite överraskad men samtidigt så förstår jag honom, sade Bäckström innan Trotz blivande klubb blev känd, på NHL-galan i Las Vegas. Han hoppades att Trotz skulle gå vidare ett bra sätt.

– Förhoppningsvis är det ingen fnurra på tråden. Han kommer alltid att bli ihågkommen som en mästare i Washington, vilket är stort och vad han förtjänar, sade ”Bäckis” uppskattande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.