Nicklas Bäckström gjorde i natt sitt 250:e mål i NHL. Foto: Bildbyrån

Bäckström nådde milstolpe – när Washington föll

Nicklas Bäckström har nu gjort 250 mål i NHL.

Han toppar samtliga interna ligor i Washington.

Men laget föll sent i går mot Pittsburgh.

Sju mål, elva assist och arton poäng. Nicklas Bäckströms facit sedan säsongsstarten är bäst i Washington. Han toppar lagets mål- assist och poängliga och ligger femma i NHL:s poängliga.

I matchen mot Pittsburgh nådde svensken en milstolpe – han gjorde sitt 250:e mål i NHL karriären. En 4–3-reducering med drygt två minuter kvar av andra perioden, som gav gästerna från huvudstaden hopp inför sista.

”Det var tur”

Nicklas Bäckström lyckades fånga upp en halvlyckad passning från Aleksandr Ovetjkin framför motståndarmålet i duell med Pittsburghs Jevgenij Malkin, och slog in pucken med baksidan av klubbladet.

– Jag såg bara att pucken låg där mellan hans (Malkins) ben, så jag försökte bara att få tag på den och få in den i mål. Det var tur, beskriver Bäckström efter matchen.

Washingtons hopp om kvittering grusades först med närmare minuten kvar av matchen, när Zach Aston-Reese utökade Pittsburghs ledning, och endast 14 sekunder senare fastställdes slutresultatet av Sidney Crosby till 6–3.

Pratat om tekningarna

Även om Bäckström har fin poängproduktion så ser det desto risigare ut i tekningscirkeln. Endast två vunna tekningar av sexton mot Pittsburgh, vilket ger ett uselt genomsnitt på 12,5 procent vunna tekningar i matchen.

Det var sämst av alla som tog tekningar för Washington, men även Nic Dord, Lars Eller och Jevgenij Kuznetsov förlorade fler än hälften.

– Vi har pratat om det i omklädningsrummet, man försöker att ändra på saker och ting. Och i bland tänker man för mycket, förklarar en munskyddsbeklädd Bäckström vid presskonferensen efter matchen.

Han beskriver känslan som liknande när man som spelare inte lyckats göra mål på länge.

– Men jag vet personligen att jag måste vara bättre där, men i bland sitter det mer i huvudet än något annat, så jag hoppas att det kommer, säger han.