Bäckström målskytt när Washington vann

Uppdaterad
Publicerad

Stanley Cup-mästarna Washington besegrade Las Vegas i den nordamerikanska NHL-ishockeyn, i en repris på finalserien som avslutade förra säsongen.

Samarbetet mellan Nicklas Bäckström och Jevgenij Kuznetsov bidrog till 5–2-segern för Washington. I första periodens slutminut styrde Kuznetsov in en passning bakom Vegasmålvakten Marc-Andre Fleury.

I tredje perioden var rollerna ombytta, och Bäckström kunde peta in 3–1-pucken från Kuznetsov, svenskens första mål för säsongen.

Båda målen som Bäckström var inblandad i skedde i powerplay.

– Det gäller att hitta de små hålen där ute. I dag hade vi flyt och fick två likadana (mål), säger han till journalister efter matchen.

Enligt Vegas tränare Gerard Gallant så var det inte direkt någon revanschlust inblandad i mötet.

– Vi vill vinna för att vi vill ha två poäng. Det har inget att göra med vad som hände förra året i slutspelet, sade han inför matchen enligt Washington Post.

Oavsett vad så blev det alltså heller inte någon revansch för NHL:s nyaste klubb.

William Karlsson i Las Vegas fick återvända till Nevada som förlorare, men fick med sig en assistpoäng.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

5 - 2

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

1-0, 1-1, 3-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.