Foto: Bildbyrån

Bäckström öppnar för spel i Brynäs: ”Det skulle jag vilja göra”

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström har från Washington följt Brynäs inledning på säsongen. Han beklagar entledigandet av sportchefen Stefan Bengtzén och hyllar kritiserade tränaren Tommy Sjödin. Samtidigt öppnar han för en återkomst till klubben.

– Det har jag funderat på, att det skulle vara kul att spela för Brynäs igen, säger 30-åringen till SVT Sport.

Brynäs har fått en tung start på säsongen även om laget senast besegrade Skellefteå med 3-1. Klubbens störste export Nicklas Bäckström tror att laget kommer fortsätta vinna hädanefter.

– De har för bra lag för att det inte ska lossna. Jag tycker det är synd att Stefan Bengtzén fick lämna. Jag har på slutet fått bra kontakt med honom.

Samtidigt tror Bäckström att den nye sportchefen Andreas Dackell är helt rätt man som ersättare.

– Jag tror det. Det ska bli spännande att se vilka trix han kan hitta på.

Att Tommy Sjödin också är rätt man för att leda Brynäs in i framtiden är Bäckström helt övertygad om.

– Han är oerhört smart och hockeykunnig och dessutom en lysande person. Han var den som tog mig under sina vingar när jag kom upp som ung spelare och tog verkligen hand om mig. Det är en person som bryr sig om människan.

Bäckström har två år kvar på sitt kontrakt med Washington och stänger inga dörrar för Brynäs därefter.

– Klart att jag funderat över om jag ska spela där. Det skulle jag vilja göra igen men om det blir så... Ja, vi får väl se vad som händer efter det här kontraktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.