Foto: Bildbyrån

Arvidsson med drömmål för Predators

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson gav sitt Nashville en bra start när han gav laget ledningen med ett drömmål tidigt i den första perioden.

Arvidssons, och matchens, första mål kom i första periodens fjärde minut. Svensken drog pucken bakom egen rygg och mellan sina ben för att finta bort New York-backen Ryan Pulock framför mål.

Och ensam mot Islanders målvakt Thomas Greiss var det inga problem för Viktor Arvidsson att sätta pucken i mål.

– Det är ingenting som jag tränar speciellt på, det bara kom till mig, sade Arvidsson om finten till nhl.com.

Viktor Arvidssons andra mål i matchen, sent i andra perioden, blev avgörande.

Matchen slutade 4–3 till Nashville och svenske Mattias Ekholm gjorde ytterligare ett av vinnarnas mål. Filip Forsberg noterades för en assist.

Vinsten borta mot New York Islanders var Nashvilles andra raka för säsongen.

– De spelade snabbt och målmedvetet redan från start. Det visade sig bli riktigt bra hockey. Jag tyckte att vi redan gjort ett bra jobb som klarade den första matchen (en 3–2-seger mot New York Rangers borta i torsdags). Det är aldrig lätt mot öppningsmatcherna mot ett hemmalag, säger Nashville-coachen Peter Laviolette till nhl.com.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

3 - 4

Nashville Predators logo

Nashville Predators

1-2, 2-2, 0-0
Barclays Center, Brooklyn, NY
Publik: 12163

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.