Erik Karlsson med assist när Sharks vann

Erik Karlsson gjorde en assist när hans San Jose Sharks tog sin första seger för säsongen.

San Jose började bäst och ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Timo Meier och Evander Kane. Svenskbekantingen Anze Kopitar reducerade för Kings med knappt tre minuter kvar av den första perioden. Efter Tyler Toffolis kvittering direkt i den andra perioden var ställningen lika.

Trots flera heta chanser för båda lagen i den tredje perioden blev den mållös och matchen gick till förlängning.

Svenske stjärnbacken Erik Karlsson spelade bra och hade mest istid av samtliga utespelare på isen, med 29:27. Karlsson var även med om att bygga upp anfallet till San Joses avgörande mål.

– Givetvis är det väldigt skönt. Jag tycker att vi förtjänar att vinna idag, säger Erik Karlsson till Expressen.

Efter en pass från Karlsson fick Logan Couture tag på pucken. Couture hittade Kevin Labanc framför mål och Labanc kunde stöta in pucken bakom en chanslös Jonathan Quick i Los Angeles kasse. Poängen var Karlssons första i Sharkströjan.

Härnäst väntar New York Islanders på bortplan för San Jose.