Arkivbild. Henrik Lundqvist har nu opererat hjärtat. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Bakslag för Henrik Lundqvist

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist är mitt inne i sin rehabilitering efter hjärtoperationen i januari. Nu skriver stjärnmålvakten på Twitter att han drabbats av ett bakslag.

”Direkt efter att jag varit tillbaka på isen efter operationen satte jag upp som målbild att få spela med Capitals (Washington) i slutet av säsongen. Träningen har gått bra och jag har har känt mig bra – men mitt hjärta är inte riktigt redo”, skriver 39-åringen.

Han fortsätter i ännu ett inlägg på Twitter:

”Förra veckans kontroll visade på inflammation runt hjärtat vilket nu kräver ytterligare några månader av vila och stadig återhämtning. Även om det inte är vad jag hoppades på vet jag att allt det här är en del av processen att komma tillbaka till 100 procent”, skriver han.

Framtidsbeslut dröjer

Hjärtoperationen i början av januari såg ut att bli slutet på karriären. Sedan började Henrik Lundqvist, som tillhör NHL-klubben Washington, att ge sig ut på löpturer och när han sedan genomförde ispass – då tog spekulationerna om en eventuell comeback fart.

Själv har han tidigare meddelat att beslut om framtiden dröjer:

”Att få återvända till rinken den här veckan har varit en belöning. Min hälsa har förstås högsta prioritet. Det kommer att ta månader innan jag kan ta beslut om framtiden, och det krävs fler tester och diskussioner med läkare. Det jag vet med hundra procents säkerhet är att jag fortfarande älskar ishockey”, skrev Lundqvist på Twitter i slutet av februari.

KLIPP: Här är ”Henke” tillbaka på is (23 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.