Landeskog skadad – missar slutspelsstriden. Foto: Bildbyrån

Landeskog skadad – missar slutspelsstriden

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Landeskog är skadad och blir borta från NHL-ishockeyn en längre tid.

– Han är vår kapten, en nyckelspelare och en ledare, nu måste andra stiga fram för att fylla luckan, säger Colorados Mikko Rantanen om Landeskogs skada.

Det är en skada på överkroppen som stoppar anfallsstjärnan från spel i fyra till sex veckor, vilket betyder att han tidigast är tillbaka till ett eventuellt slutspel.

Skadan ska ha uppkommit i torsdagens match mot Dallas, när han krockade med målvakten Ben Bishop vid sargen.

”Andra spelare måste fylla hans plats”

Lagkapten Landeskogs skada kommer olägligt. Colorado är just nu utanför Stanley Cup-slutspelet, fyra poäng bakom Minnesota, som för tillfället har sista wild card-platsen i Western conference.

– Det är ett stort avbräck för oss, men vi kan inte titta bakåt. Det har hänt och nu måste en massa andra spelare fylla hans plats och ta större ansvar. Det finns killar som kan det och vi måste spela med dem som är tillgängliga, säger Colorados poängkung Mikko Rantanen till nhl.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.