Andreas Engqvist avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Andreas Engqvist avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad
Det kom knappast som en överraskning. Men under måndagsmorgonen bekräftar Djurgården att Andreas Engqvist tvingas avsluta ishockeykarriären. Han har inte lyckats ta sig tillbaka till isen efter flera upprepade hjärnskakningar.

– Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta. Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv, säger Andreas Enqvist i ett pressmeddelande.

Spångafostrade Engqvist kom till Djurgården som 17-åring och slog igenom säsongen 2009/2010. Det blev två säsonger i NHL med Montreal och ytterligare fem i KHL. 2017 vände han hem till Djurgåden och inledde säsongen som lagkapten.

– Jag kände mig så nära hundra som möjligt. Jag var i bra form. Sedan höll det inte riktigt, jag fick en till smäll. Men jag har hela tiden intalat mig själv att jag skulle komma tillbaka. Jag har velat spela hockey igen mer än något annat, säger Engqvist.

Men det har bara blivit ett 20-tal matcher i djurgårdströjan sedan återkomsten och de två åren har präglats av upprepade smällar mot huvudet. Den senaste kom i fjolårets hemmapremiär mot Rögle. Sedan dess har han inte kunnat spela ishockey. Beskedet att karriären nu är över kom därför inte som en överraskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer