Gabriel Landeskog. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Landeskog kan hamna i Seattle: ”Besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Nya NHL-laget Seattle Kraken har en hel del stjärnor att välja mellan inför onsdagens expansionsdraft.

Eller vad sägs om Carey Price, Matt Duchene – och Gabriel Landeskog?

28-årige Gabriel Landeskogs kontrakt med Colorado har löpt ut och förhandlingarna om ett nytt har gått trögt – vilket fick svensken, som varit lagkapten i klubben sedan han var 19 år, att vädra sitt missnöje i media.

– Jag måste vara ärlig, jag är lite besviken att det behövt gå så här långt, sade han till The Athletic.

Seattle får ta en spelare från varje klubb i expansionsdraften som genomförs på onsdag, men klubbarna har rätt att skydda ett visst antal stjärnor.

Flera stora stjärnor kan värvas

När den officiella listan över tillgängliga spelare presenterades under söndagen stod det klart att Landeskog inte skyddas av sin klubb.

På listan över potentiella stjärnvärvningar finns också Nashvilles Matt Duchene, New Jerseys PK Subban och St. Louis Vladimir Tarasenko. Men den stora snackisen har varit att Montreals målvaktsess Carey Price är exponerad. Förhoppningen är att Price höga lön ska avskräcka Seattle och att man därmed ska kunna behålla både 33-åringen och andremålvakten Jake Allen, som skyddas i draften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.