Duncan Keith har spelat i Blackhawks-tröjan för sista gången. Foto: TT Nyhetsbyrån

Duncan Keith lämnar Chicago – efter 16 år

Uppdaterad
Publicerad

Duncan Keith har vunnit tre Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks. Under den tiden har han blivit utsedd till ligans bästa back två gånger. Nu lämnar han för Edmonton Oilers.

– Han kommer att ses som en av de bästa backarna som någonsin har spelat, säger general manager Stan Bowman.

37-årige Duncan Keith går till Edmonton Oilers och på köpet får den kanadensiska klubben även den svenske forwarden Tim Söderlund. I utbyte får Chicago den unge backen Caleb Jones och ett draftval i den tredje rundan.

Trejden sker på Keiths eget initiativ.

– Duncan kom till oss med en förfrågan om att bli trejdad till ett lag som ligger närmare hans son och vi är glada att vi kunde lösa något som var bra för både Duncans familj och Blackhawks framtid, säger general manager Stan Bowman.

Han hyllar även Keiths insats för Chicago.

– Han kommer att ses som en av de bästa och mest drivna backarna som någonsin har spelat.

Keith har gjort 625 poäng på 1 192 grundseriemacher i Chicago. Han har två år på sitt konrakt och en lönetaksträff på drygt 5,5 miljoner.

MER NHL: Tampa Bay vinner andra raka Stanley Cup (8 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.