Bemström målskytt i storsegern

Uppdaterad
Publicerad

Columbus besegrade Montreal med 5-1 på hemmais i NHL-ishockeyn. 22-årige Emil Bemström bättrade på statistiken för sitt lag när han gjorde matchens sista mål.

Efter en lite trög och målfattig första period blev andra det motsatta. Columbus Jack Roslovic, som visserligen gjorde sitt första mål redan i mitten av första, stod nu för matchens andra mål med assist av bland annat Gustav Nyquist.

Efter tio matchers måltorka för Patrik Laine, som gjorde sin hundrade match i Columbus tröja, lyckades han fylla på målstatistiken – än en gång med assist från Nyquist.

Men någonstans där fick Montreal nog. Nio sekunder efter att Columbus fått en utvisning tog Montreals Ryan Poehling chansen, petade in pucken i numerärt överläge och utjämnade till 3-1.

När Montreal bitvis spelar riktigt bra – då är de svåra att slå, säger Poehling efter matchen.

-Men vi måste jobba på att vara bra konsekvent. När vi är så där bra och vi vet att vi har det i oss, då måste vi bara jobba på att hålla i det också, säger han enligt nhl.com

Men den här gången räckte det inte. Efter sista periodvilan var det Emil Bemströms tur att visa framfötterna när han först assisterade ett mål, för att sedan själv sätta pucken i nät efter ett hårt skott i slutminuterna.

För sjunde gången av åtta möten hemma vann Columbus mot Montreal, denna gång med 5-1.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

5 - 1

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

1-0, 2-1, 2-0
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 16708

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.