Olli Palolas första ord efter smällen: ”Jag har pratat med Armalis”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i Leksands bortaseger mot Oskarshamn igår som Leksands målvakt Mantas Armalis slog till Olli Palola som sedan fördes till sjukhus. Nu uttalar sig finländaren för första gången.

”Jag har pratat med Armalis redan och saken är utagerad”, skriver han i ett sms till SVT Sport.

Olli Palola tryckte till målvakten med sin klubbspets och då reagerade Mantas Armalis genom att knocka en oförberedd Palola.

De första rapporterna efter matchen var att forwarden var förd till sjukhus och att han inte kom ihåg något av situationen.

Nu har forwarden uttalat sig om situationen.

”Det är en hjärnskakning, men inget värre än så. Jag har pratat med Armalis redan och saken är utagerad så det onödigt att kommentera mer än så”, skriver han i ett sms.

Så här säger Oskarshamns lagläkare Sadegh Dolatabadi:

– Vi vet att han har fått en hjärnskakning så får vi se. Jag har inte fått någon uppdatering än efter det, säger han och fortsätter:

– Vi har röntgat honom i skallen. Han blev mycket bättre när han kom till sjukhuset. Han har blivit mycket bättre. Det var vanliga hjärnskakningssymptom, mer än så vet jag inte.

Armalis har anmälts för situationen och riskerar straff.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

2 - 3

Leksands IF logo

Leksands IF

0-2, 2-0, 0-0, 0-1
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 2973

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.