Foto: Bildbyrån

Beskedet: Skickar inte reserver till OS i Peking

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor och Damkronorna kommer inte att ha några reservspelare på plats i OS i Peking.

Det beslutade Svenska Ishockeyförbundet under torsdagen.

– I nuläget väljer vi att låta våra tilltänkta reserver fortsätta att träna och genomföra covidtestning på hemmaplan, säger landslagschefen Olof Östblom.

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv och Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg presenterade nyligen sina trupper till OS i Peking.

Tidigare i veckan gick sedan SOK ut med möjligheten för de svenska landslagen att plocka ut sex extraspelare till turneringen i OS. Men den möjligheten utnyttjas inte. Det meddelade Svenska Ishockeyförbundet under torsdagen.

– I nuläget väljer vi att låta våra tilltänkta reserver fortsätta att träna och genomföra covidtestning på hemmaplan, då vi bedömer att träningsmiljön och förberedelser för ett eventuellt spelarbyte sker bäst på hemmaplan, säger landslagschefen Olof Östblom och fortsätter:

– Vi har möjlighet att skicka spelare till Peking innan och under turneringen så därmed har vi i dagsläget valt att inte utnyttja möjligheten att ha reserver på plats i Peking. Som vid övriga turneringar kommer vi inte att kommunicera vilka spelare som är aktuella som reserver.

Damkronorna går in i turneringen den 3 februari och herrarna kliver in den 10 februari.

SE OCKSÅ: Modos Lina Ljungbom inför öppningsmatchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.