Färjestad får klara sig utan Johansson, Rydahl och de la Rose. Foto: Bildbyrån

Färjestad får klara sig utan tre toppnamn

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Rydahl, Jacob de la Rose och Linus Johansson.

Det är inte vilka namn som helst som Färjestad får klara sig utan när OS kör igång.

Men Färjestads tränare Johan Pennerborn är inte allt för nedslagen.

– Vi får inte tänka att det här kommer att påverka oss så mycket, säger han.

Sammanlagt tio SHL-spelare blev uttagna i Johan Garpenlövs OS-trupp. Värsta drabbat blev Färjestad som tvingas klara sig utan centrarna Linus Johansson och Jacob de la Rose, samt ytterforwarden Gustav Rydahl när OS och förberedelserna inför turneringen kör igång. De kommer att missa minst två matcher, men det kan även bli någon till beroende på hur SHL hanterar de matcher som inte kunnat spelas på grund av covid-19.

– Vi får se hur många matcher de kommer att missa med tanke på covid, men visst kan det bli några stycken om vi har otur, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Det är inte vilka namn som helst du blir av med?

– Vi brukar räkna laget som en maskin, men det är klart att det här är tre spelare som sväljer en hel del istid i både boxplay, powerplay och spelet fem mot fem, så visst kommer det att märkas att de är borta men vi hoppas att det inte ska påverka oss allt för mycket.

I stället hoppas Pennerborn att andra spelare ska kliva fram och ta ansvar.

– Vi har ju nyligen fått in Patrik Lundh på centersidan och det är väldigt positivt för vår del, sedan så har vi även Victor Ejdsell som kan kliva in och ta en centerroll om det skulle behövas. Vi har även två bra juniorer i Lucas Forsell, som visat framfötterna när han fått chansen med oss, och Martin Johnsen som gjort det riktigt bra i vårt juniorlag.

Och målsättningen ser han ingen anledning att ändra på.

– Vi får inte tänka att det här kommer att påverka oss så mycket, vår målsättning att ta oss till slutspel står fast oavsett hur många matcher de kommer att missa, inget snack om den saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.