Beslutet: Flera spelare blir avstängda efter jättebråket mellan Mora och AIK

Uppdaterad
Publicerad

Nu har straffen efter jättebråket mellan Mora och AIK kommit.

Daniel Muzito Bagenda stängs av i tre matcher och alla andra stängs av i två matcher.

– Jag kan inte påverka vad disciplinnämnden tar för beslut. Jag lägger ingen energi på det, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist till SVT Sport.

Samtliga fem spelare som anmäldes till disciplinnämnden har fått sina straff tilldelade. Moras Jakob Stöffling och Anthon Eriksson fick två matcher.

AIK:s Oskar Magnusson och William Ignberg Nilsson får också två matcher. Den som sticker ut är AIK:s Daniel Muzito Bagenda som får tre matcher för fighting samt böter om 8750 kronor.

Det gör att AIK-forwarden missar samtliga matcher om kvartsfinalserien går till sju matcher.

– Vi är nästan mer vana vid att ha den typen av situation vi har nu med mycket frånvaro. Vi har hanterat det jäkligt bra under långa perioder under säsongen, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist till SVT Sport.

”Två lag som puttar lite på varandra”

På tv-bilderna syns det hur en Mora-spelare säger något åt Muzito Bagenda som får honom att åka till Moraspelarna, vilket föranledde hela bråket.

– AIK fick tre avstängningar och vi fick två så antagligen tycker väl någon att det var de som drog igång det annars skulle ju vi fått lika många, säger Moras sportchef Andreas Hägglund till SVT Sport.

Händelsen utspelade sig efter slutsignal när Mora hade avgjort i den femte perioden. AIK:s tränare Anton Blomqvist tonar ner situationen.

– Man behöver lära sig hantera de sakerna på ett bra sätt. Jag tycker inte att det blir ett slagsmål. Det är två lag som står och puttar lite på varandra och pratar lite med varandra.

Mora vann matchen med 4–3 och det står 2–2 i matcher.

Brynäs överklagar

Idag stängdes också Brynäs Linus Ölund av i tre matcher för att ha kört in i domaren i matchen mot Nybro.

Brynäs meddelade senare under söndagskvällen att man har överklagat beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.