Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liam Öhgren gjorde mål för fjärde matchen i rad. Foto: Bildbyrån

Djurgården kvitterade semifinalserien – jättetalangen stekhet

Uppdaterad
Publicerad

JVM-spelaren Liam Öhgren, 19, är stekhet. När Djurgården kvitterade den hockeyallsvenska semifinalserien mot Björklöven gjorde jättetalangen två mål, och mål för fjärde matchen i rad. Djurgården vann bortamötet med 4-1 och kvitterade till 1-1 i matcher.

– Grym dropp från Nicki D (Nicklas Danielsson) och så var det bara att skjuta och så gick den in, säger Liam Öhgren till C More.

Djurgården har kvitterat det heta semifinalmötet med Björklöven. De vann den andra bortamatchen i Umeå med 4-1.

Inför matchen pratades det mycket om Dif:s avsaknad av målvaktstalangen Carl Lindbom, 19, som utgick skadad i den senaste matchen men ersättaren Matthew Galajda storspelade – tog 33 av 34 skott – och räddade Djurgården när Björklöven tryckte på.

– Vi vet att vi är grymt skickligt lag, vi tror allihopa på varandra och Matt (Galajda) gör det sjukt bra där bak och stänger ner dem helt. Vi tror på varandra och jag tror det är därför som vi har sånt schvung i laget, säger Öhgren.

Djurgården gjorde både 1-0 och 2-0 innan Löven reducerade. Båda målen var riktigt bra och hårda skott; det första från Liam Öhgren efter att talangen kommit in från höger och träffat högt upp i det vänstra hörnet bakom Joona Voutilainen. Det andra var ett stenhårt skott från Edvin Hammarlund från blå – hans första i det allsvenska slutspelet.

”Vi kan vara tuffare och grisigare”

Björklöven hade flera lägen att kvittera 1-2-underläget i den tredje perioden – både Kim Johansson och Charles David Beaudoin hade bra chanser men pucken ville inte in. I stället kunde Djurgården trycka in både 3-1 och 4-1, det sista i öppen kasse och återigen från Liam Öhgrens klubba.

– Vi är för mycket uppochner. Djurgården var effektivare i dag. Jag tycker vi kan göra det lite svårare framför kassen. Vara lite  tuffare och grisigare. Man måste in där om man ska hänga dit den, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson.

Nästa match spelas på torsdag på Hovet.

HockeyAllsvenskan

IF Björklöven logo

IF Björklöven

1 - 4

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-1, 1-1, 0-2
Winpos Arena, Umeå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.