Mikael Eriksson blev matchhjälte för Karlskoga. Foto: Bildbyrån

Karlskoga segrare i målsnåla toppmötet

Det hockeyallsvenska toppmötet mellan Björklöven och Karlskoga blev riktigt målfattigt. Det dröjde 57 minuter innan matchens första och enda mål kom och Mikael Eriksson kunde säkra segern för Karlskoga.

Tabelltvåan Karlskoga, med fyra vinster på de fem senaste matcherna, gästade trean Björklöven på måndagskvällen. Ett Björklöven som efter en fin start på säsongen gått tyngre den senaste tiden och tappat i tabellen.

Chanserna fanns där. Men både den första och den andra perioden blev mållös.

Det var först när bara tre minuter återstod av sista akten som Karlskoga kunde ta ledningen. Mikael Eriksson kom helt fri direkt efter ett avklarat boxplay och kunde skicka in 1-0 på sin egen retur.

”Stolt över krigarinsatsen”

Björklöven hade en gyllene chans till kvittering direkt efter målet då man fick ett powerplay. Men inte ens när man lite senare fick spela sex mot tre efter ännu en utvisning kunde Björklöven komma tillbaka. Karlskoga vann med 1-0.

– Jag är stolt över en krigarinsats. Vi kommer hit och möter ett starkt Björklöven. Det var jäkligt skönt, vi förtjänar den här segern, säger Mikael Eriksson i C More efter matchen.

Timrå besegrade Almtuna på bortaplan efter att Jacob Olofsson gjorde avgörande 4-3 på förlängning. Timrå toppar nu tabellen på 64 poäng.

KLIPP: Kolla in JVM:s snyggaste mål