Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Sylvegård kritisk till SHl fortgår trots rådande coronaläge Foto: Bildbyrån

Sylvegård: ”Folk dör och vi ska kriga för att hålla igång hockeyn?”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Redhawks pausar all verksamheten för att få kontroll på coronaspridningen i klubben. 

Samtidigt är sportchefen Patrik Sylvegård kritisk till att SHL fortgår trots det rådande läget i landet.

– Ibland ifrågasätter man vad man håller på med. Hela världen står i brand och folk dör och vi ska kriga för hålla igång hockeyn?, säger han till SVT Sport.

Malmö är det senaste laget SHL-laget att drabbas av flera fall av corona. Därmed sällar sig laget till den växande skaran av lag som fått flytta på en eller flera matcher på grund av viruset.

För tillfället är det ett fåtal av spelarna som fått positiva svar men klubben tror att det bara är en tidsfråga innan fler blir sjuka.

– Läkaren anser att det är stor risk att det är många som kommer få det, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Borde agerat annorlunda

Hans egna spelare uppvisar för tillfället inga allvarliga symptom men med tanke på den rådande situationen i Skåne såväl som i landet i stort anser Sylvegård att SHL och ligan borde vidtagit andra åtgärder än vad som gjorts.

– Vi försöker göra det bästa av situationen samtidigt som vi har respekt för sjukdomen. Tittar vi i Skåne är det 700-800 personer som ligger inne just nu. Vi har vänner och sponsorer som har varit riktigt dåliga och gått bort så det gäller att vi försöker sköta allting bra, säger han.

– Men det är så här den här säsongen ser ut. Jag var tydlig ganska tidigt om att man skulle tagit andra beslut, att man skulle ha stängt serien. Men nu är det som det är. Vi har ett tv-avtal och det finns upp- och nedflyttning vilket gör att den här säsongen blir väldigt extrem.

KLIPP: Amanda Lind: ”Finns ett värde i att elitidrotten håller igång” (30 november 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amanda Lind (MP), idrottsminister. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer