Modo vann första mötet av allsvenska hockeyfinalen

Modo vann det första mötet i den allsvenska hockeyfinalen.

En dramatisk match som avgjordes först i den femte perioden.

Magnus Häggström blev stor hjälte med avgörande 4-3-målet.

Modo var det lag som drog det längsta strået i det första mötet av den allsvenska hockeyfinalen. Matchen som präglades av utvisningar avgjordes först i den femte perioden. Stor matchhjälte blev Magnus Häggström.

–  Det är jätteskönt, framför allt på bortaplan. Vi visar i fem mot fem att vi är det bättre laget, säger han till C More efter matchen.

Powerplay-mål inledde matchserien

Det var minst sagt en intensiv inledning av matchen och Björklöven var det lag som snabbt tog kommandot.

Inom loppet av tre minuter hade båda lagen dragit på sig varsin utvisning – och Modos utvisning skulle visa sig bli kostsam. ”Löven” gjorde 1–0 genom Fredric Andersson efter tre minuters spel. Sedan dröjde det sju minuter innan de utökade ledningen till 2–0 genom Alexander Wiklund – också i powerplay.

Matchstraff för Modo

Den andra perioden fortsatte på samma bana. Modo reducerade tidigt till 2–1 i powerplay och när Kim Rosdahl drog på sig ett matchstraff utökade Umeålaget sin ledning till 3–1 genom Olle Liss.

Sedan var det slut på mål i numerärt överläge. Adam Tambellini reducerade till 3–2 innan perioden var slut och i mitten av den tredje perioden dansade Mattias Norlinder fram med pucken, från egen blå hela vägen in i offensiv zon, och med fem motståndare runt sig fick han iväg ett skott och kvitterade. 3–3 stod sig efter full tid och matchen avgjordes i den andra förlängningsperioden.

– Lite surt är det att vi förlorar, jag tycker vi är bättre än Modo. Det ska vara avgjort långt innan, jag tycker vi rör till det lite på slutet och ger dem chansen, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till C More.

Bartosak storspelade

Modo drog på sig hela 21 utvisningsminuter och Patrik Bartosak i målet hade en svettig dag på jobbet och gjorde ett par avgörande räddningar. Björklöven vann skottstatistiken med 57–39 och han hade en räddningsprocent på 94,74.

Match nummer två spelas på torsdag i Örnsköldsvik.

KLIPP: Se situationen som gav Rosdahl matchstraff