Kvitterat av Modo efter galna sekunder

Uppdaterad
Publicerad

Dramatiken fortsätter.

För nu har Modo kvitterat i hockeyallsvenska kvalsemifinalen.

– Det är så mycket känslor och skit nu, så man är helt färdig, säger Modos Filip Sveningsson.

Den pressade Örnsköldsviksklubben vann det fjärde mötet med Björklöven, 3–2 på bortais. Där galna sekunder i tredje periodens slutskede blev avgörande.

För med drygt två minuter kvar plockade hemmalaget målvakten Claes Endre, och med en minut och 58 sekunder kvar så kvitterade Jacob Olofsson efter en målvaktsretur. Men glädjen över att komma ikapp från 0–2-underläge blev väldigt kortvarig.

För bara fjorton sekunder senare så förvaltade även Filip Sveningsson en skottretur från Endre, och ordnade nytt ledningsmål för Modo. 3–2, Björklöven försökte med sex utespelare på isen igen, men till ingen nytta denna gång.

”Vågar inte kolla”

– Herregud, jag sitter faktiskt och halvblundar och vågar inte kolla sista minuterna. Det är så mycket känslor och skit nu, så man är helt färdig, typ, säger Modos matchvinnare i C Mores sändning.

Det står nu 2–2 i matcher i bäst av sju i hockeyallsvenska kvalsemifinalen. Nästa möte avgörs på söndag i Örnsköldsvik. Vinnaren möter HV71 i en drabbning om en plats i SHL nästa säsong.

HockeyAllsvenskan

IF Björklöven logo

IF Björklöven

2 - 3

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

0-0, 0-1, 2-2
Winpos Arena, Umeå
Publik: 5400

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.