Hans Wallson. Foto: Bildbyrån

Björklövens tränare lämnar med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven är fyra i Hockeyallsvenskan. Ändå väljer huvudtränaren Hans Wallson att lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

”Det har varit en period med tuff kritik utifrån och en bitvis hård ton på sociala medier”, säger vd:n Anders Blomberg till klubbens hemsida.

Det var efter dagens match mot Tingsryd (förlust med 3-2 efter straffar) som Wallson meddelade sitt beslut. Det är alltså tuff kritik och en hård ton på sociala medier som gjort att Wallson tagit beslutet.

”Detta har påverkat Walle hårt och även hans familj vilket gör att Walle väljer att kliva av sitt uppdrag med omedelbar verkan. Det här var inget vi hade planerat för, men vi accepterar Walles beslut och vi tar direkt avstånd från personangrepp”, säger vd:n Blomberg på hemsidan och utvecklar resonemanget.

”Det är beklagligt att detta gått så långt. Vi ska nu försöka göra det bästa av situationen för att stötta Walle och kunna gå in i slutspelet väl förberedda.”

Klubben letar ersättare för Wallson och vissa kontakter har redan tagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.