AIK tog en komfortabel vinst mot Björklöven. Foto: Bildbyrån

AIK körde över Björklöven

Formstarka AIK tog under fredagskvällen emot fjärdeplacerade Björklöven på Hovet.

Efter en stark första period där hemmalaget gick till pausvila med 3-0 kunde inte Björklöven stå emot och AIK tog en enkel seger med 6-1.

Hemmalaget AIK gästades av Björklöven som var redo att ta sin tredje raka seger – så blev inte fallet.

AIK tog en imponerade seger med hela 6-1 och har nu fem vinster på de sex senaste.

Daniel Torgersson öppnade målskyttet fem minuter in i den första perioden och sedan dröjde det drygt en kvart innan AIK:s poängkung Max Lindholm kunde sätta 2-0. 30 sekunder senare målade hemmalaget igen.

Den andra perioden var allt jämnare, både spelmässigt men även målmässigt och AIK vann den andra perioden med 1-0.

Inför den tredje och sista perioden stod det 4-0.

Slutresultatet skrevs sedan till hela 6-1 sedan Umeå-laget hittat en lucka bakom hemmalagets målvakt Niklas Lundström.

AIK ångar nu på för att nå en kvartsfinalplats i Hockeyallsvenskans slutspel. För Björklöven ser det allt ljusare ut då man ligger på en fjärdeplats med tio poäng ner till just AIK, med en match mindre spelad.

MER ISHOCKEY: Örebro slog serieledaren (15 februari)