Lars Johansson var besviken efter semifinalförlusten mot det Ryska laget.

Målvakten självkritisk efter strafförlusten

Uppdaterad
Publicerad

En storspelande Lars Johansson i Tre Kronors mål räckte inte för att slå ut det Ryska laget, som tillslut knep finalplatsen efter ett straffdrama.

– Det är jättetråkigt, jag tycker vi spelar bra, kanske att jag behöver rädda någon mer straff, det är surt säger en självkritisk Johansson till Discovery+.

OS-semifinalen mellan Sverige och det Ryska laget var målvakternas match. Lars Johansson och Ivan Fedotov storspelade i respektive kasse vilket bidrog stort till att det bara gjordes två spelmål och att matchen avgjordes på straffar.

Johannson tog 39 av 40 skott och stod dessutom för fem straffräddningar vilket gjorde att Sverige hade fördel i straffläggningen. Trots det lyckades Ryssland ta sig ur greppet och när Arseni Gritsjuk avgjorde bakom Johansson var det avgjort.

OS i Peking 2022

– Det är jättetråkigt, jag tycker vi spelar bra, men kanske att jag behöver rädda någon mer straff. Det är surt och just nu är det bara tomt, säger Johansson till Discovery+.

”Tungt att förlora”

Lucas Wallmark, som satte en av sina straffar, var även han märkbart besviken kort inpå slutsignal.

– Jag tycker att vi förtjänar mer. Det är små marginaler och jämnt hela vägen och tyvärr räckte det inte, säger han.

Förbundskapten Johan Garpenlöw är trots förlusten nöjd med hur hans lag följde de taktiska direktiven.

– Det är naturligtvis tungt att förlora den här matchen. Vi följer vår gameplan och kör på som vi ska trots att de gör 1-0. Jag tycker att vi är det spelförande laget och att vi är bättre än dem även i övertiden. Vi har sen fördel i straffarna också, men de fick in den när de behövde det som mest och det är som det är. Jag lider med grabbarna, säger Garpenlöw.

Nu väntar bronsmatch mot Slovakien på lördag 14:10 för Tre Kronor. Det Ryska laget spelar OS-final mot Finland på söndag 05:10.

KLIPP: Tre Kronor föll mot ryska laget i OS-semifinalen efter straffrysare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet