Tre Kronor föll i OS-semifinalen. Foto: Bildbyrån

Ryska laget klart för OS-final – besegrade Tre Kronor efter straffdrama

Tre Kronor hade matchboll mot ryska laget. Men fick till slut ge sig efter straffar. Nu väntar bronsmatch mot Slovakien på lördag.

Det var upplagt för en rysarsemifinal mellan det ryska laget och Tre Kronor. På papperet var dock det ryska laget favoriter.

Matchen började jämnt där Tre Kronor ägnade mycket tid åt det defensiva spelet. 0-0 stod sig perioden ut.

OS i Peking 2022

Men 15 sekunder in i den andra perioden fick det ryska laget en drömstart sedan Anton Slepysjev snyggt fintat ner Lasse Johansson och hittat nätet bakom honom.

Tre Kronor ångade på och kom in i rysk zon flera gånger. Men de hade svårt att komma till farliga målchanser. 1-0 stod sig inför den tredje och sista perioden.

Stark tredje period av Tre Kronor

Tre Kronor ändrade om lite i kedjorna och kom ut piggt i den tredje perioden.

Sju minuter in i perioden kunde Tre Kronors lagkapten Anton Lander kvittera. Jonathan Pudas passade Henrik Tömmernes för styrning, men pucken studsade till Anton Lander som kunde lägga in pucken i öppet mål.

Fler mål än så blev det inte under ordinarie tid utan matchen slutade 1-1. Tio minuters övertid och tre mot tre spel väntade.

Hade ett gyllene läge att avgöra

Båda lagen fortsatte anfalla och skapade ett antal farliga målchanser – men inget lag lyckades överlista målvakterna och därmed gick den andra semifinalen till ett straffavgörande.

Lasse Johansson storspelade under matchen och fortsatte att göra det i straffavgörandet när han räddade fem straffar. Till slut klarade inte ens Johansson att stå emot dessa straffspecialister och Arseni Gritsjuk kunde i den åttonde straffomgången, kliva fram och avgöra för det ryska laget.

– Just nu är det bara tomt. Jag borde tagit någon mer straff. Vi får deppa över det här och sedan ladda om inför bronsmatchen, säger Lasse Johansson i Discovery efter slutsignal.

OS-finalen spelas på söndag klockan 05.10 där det Ryska laget ställs mot Finland.

Bronsmatchen för Tre Kronor går av stapeln i morgon lördag klockan 14.10 mot Slovakien, som föll tidigare under dagen mot Finland med 2-0.