Karlskogas Gustaf Thorell avgjorde den tredje semifinalen. Foto: Bildbyrån

Karlskoga besegrade Björklöven efter förlängning

Karlskoga vann den tredje semifinalen i hockeyallsvenskans slutspel.

Avgörandet kom först i förlängning där Gustaf Thorell satte det avgörande målet.

Karlskoga leder nu med 2-1 i slutspelet.

Det var mållöst efter de två första perioderna i den tredje semifinalen mellan Björklöven och Karlskoga.

Men det fanns chanser. I den andra perioden tryckte Björklöven på för ett ledningsmål men de stoppades av Karlskogamålvakten Stefan Steen som storspelade.

Steen, som i den senaste semifinalen kom in efter att förstamålvakten Tim Juel skadat sig, räddade 21 skott under de två första perioderna.

Mål i boxplay

Björklöven hade en ribbträff drygt sex minuter in i den tredje perioden men det var Karlskoga som spräckte nollan först. Trots att man spelade i boxplay kom man i ett två-mot-ett-läge där Aleksi Rekonen kyligt satte dit 1-0.

Umeålaget hittade till sist en kvittering med två och en halv minut kvar av matchen då Gustav Possler styrde in pucken.

Avgjordes i förlängning igen

Precis som i första mötet i matchserien avgjordes även denna match efter förlängning. Där klev Gustaf Thorell fram och satte det avgörande 2-1-målet.

Semifinalspelet i hockeyallsvenskan spelas i bäst av sju. Karlskoga leder nu med 2-1 i matcher.

Nästa match spelas på lördag klockan 18.00, även då har Björklöven hemmaplan.

KLIPP: Possler tog matchen till förlängning i slutminuterna