Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Björn Hellkvist på tränarbänken för MODO i Hockeyallsvenskan Foto: Bildbyrån

Björn Hellkvist lämnar Modo efter konflikten – klar för Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Modotränaren Björn Hellkvist har ryktats vilja lämna klubben för SHL och Leksand.
På hemsidan bekräftar nu Modo att Hellkvist lämnar klubben.
”Modo Hockeys styrelse har tagit beslutet att tidigare huvudtränare Björn Hellkvist inte har förtroende att leda Modo Hockey den kommande säsongen.”

Modotränaren bekräftade i början av månaden att Leksand hade hört av sig och att han lockades att ta över klubben – något som Aftonbladet var först med att berätta. Nu bekräftar alltså klubben att parterna skiljs åt.

”Vi har gjort bedömningen att förtroendet för Björn Hellkvist är förbrukat i föreningen bland våra sponsorer och supportrar. Hellkvist kommer därför inte att leda laget den kommande säsongen. Vi har efter en tids förhandlingar med en annan klubb nu hittat en lösning som är bra för Modo Hockey”, kommenterar Modo Hockeys styrelseordförande Ulf Strinnholm på klubbens hemsida.

Modo har inlett en rekrytering för att ersätta Hellkvist.

Dalarna blir Hellkvist nya adress

Direkt efter att Modo bekräftade att Hellkvist får lämna meddelade Leksand att de kontrakterat tränaren. Han kommer tillsammans med Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg att leda herrlaget den kommande säsongen.

”Det är ett otroligt spännande tränarteam. Vi har velat bygga ett team med olika hockeykompetens som kan ta Leksand till nästa nivå vad gäller kravbild, utveckling av spelsystem och utbildning av individen”, säger Leksands general manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Hellkvist är motiverad inför den nya uppgiften.

”Vi ska spela en framåtlutad hockey som kräver mycket puckinnehav, där man ska känna sig trygg med pucken, och veta var kamraterna befinner sig”, säger Hellkvist till Leksands hemsida.

ARKIV: Hedman om tränarcirkusen i Modo (23/4 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hedman om tränarcirkusen i Modo: ”Man vill ha någon som vill vara där”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer