Tobias Björnfot lånas ut till Djurgården. Foto: Bildbyrån

Björnfot återvänder till Djurgården på lån

Uppdaterad
Publicerad

Positiva nyheter för Djurgården: 19-årige backtalangen Tobias Björnfot lånas ut från Los Angeles Kings och återvänder till Stockholm för spel i SHL till säsongsstarten.

”Det känns jättebra att få tillbaka Tobias till Djurgården. Vi har velat addera en rörlig spelskicklig tvåvägsback och Tobias har många av de egenskaper vi letat efter i sitt spel”, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Förra månaden togs beslutet att SHL kommer att tillåta spelare som har kontrakt både i SHL och NHL att spela i den svenska ishockeyligan när säsongen startar i september.

Osäkert hur länge

”Det finns givetvis en osäkerhetsfaktor i hur länge Tobias kommer att vara kvar i tjänst hos oss. Han är först och främst LA Kings spelare och när deras training camp för NHL-säsong 2020–21 startar i början på november så kommer Tobias att åka till Nordamerika för att försöka ta en ordinarie plats i LA Kings”, fortsätter Joakim Eriksson.

Tobias Björnfot har spelat tre matcher i NHL och 44 i farmarligan AHL. I vintras var han med och tog JVM-brons med Juniorkronorna.

Djurgården möter i SHL-premiären Örebro på bortais den 19 september.

KLIPP: Mika Zibanejad om livet i Toronto: ”Blir en del tv-spel” (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.