Artemi Panarin och Henrik Lundqvist. Foto: Bildbyrån

Bomben: Panarin till New York Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Först kom Jacob Trouba och Kaapo Kakko. I dag stod det klart att New York Rangers vann dragkampen om den ryska superstjärnan Artemi Panarin.

Artemi Panarin, 27, svarade för 87 poäng på 79 matcher den gångna säsongen i Columbus Blue Jackets.

Men det har länge varit vida känt att ryssen velat röra på sig och hitta en annan klubbadress.

Efter att i princip alla NHL-lag ryckt i 27-åringen, stod det i dag klart att New York Rangers vunnit dragkampen om honom.

Men smakar det så kostar det.

Drömkontrakt

Rangers fick spotta upp ett sjuårsavtal med en lönetaksträff på 11,6 miljoner dollar, cirka 110 miljoner svenska kronor.

Kontraktets totala värde är på närmare 760 miljoner svenska kronor.

Sedan tidigare har Rangers draftat till sig den finländska supertalangen Kaapo Kakko och även trejdat till sig backen Jacob Trouba från Winnipeg.

Därmed får sig Henrik Lundqvist ett par nya skickliga lagkamrater till kommande säsong.

NHL:s free agent-fönster öppnade i dag 18.00 svensk tid och nästan direkt stod det klart att norrmannen Mats Zuccarello byter Dallas Stars mot Minnesota Wild. Han har skrivit på ett femårskontrakt med Wild.

Under kvällen stod det klart att Columbus ersatte Panarin med svenske Gustav Nyquist från San Jose Sharks. 29-åringen har skrivit på ett avtal över fyra år värt totalt 22 miljoner dollar (cirka 205 miljoner kronor).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.