Foto: Bildbyrån

Boqvist nekas av Chicago – Söderström kallas in till JVM

Uppdaterad
Publicerad

Bakslag för Juniorkronorna. Adam Boqvist stoppas från medverkan i JVM av sin NHL-klubb, Chicago Blackhawks.

Ersättar gör Brynäs-backen, Victor Söderström, som enligt SVT:s expert, Jonas Andersson borde varit med från start.

– Jag trodde han var given, och Söderström hade jag tagit med, sa Andersson när Söderström petades i den första uttagningen.

Tre platser stod öppna till Monténs JVM-trupp då man hoppades på att få loss NHL-spelarna, David Gustafsson, Winnipeg, Rasmus Sandin, Toronto och Adam Boqvist, Chicago.

Den förstnämnde har fått klartecken att åka, den andre är osäker och den tredje har fått nej till att medverka.

JVM i ishockey

– Chicago har meddelat att de kommer behålla Adam i NHL, bekräftar förbundskapten Tomas Montén för Sportbladet.

Skada kan stoppa Sandin från att åka

Istället kommer Victor Söderström in i truppen. En spelare som var besviken till att han inte blev uttagen i den första uttagningen och som borde varit med enligt SVT-experten, Jonas Andersson.

– Det är en jävla besvikelse, jag är jättebesviken så klart. Jag kommer ihåg sista dagen i Arizona i höstas när jag valde mellan att åka hem eller stanna och spela AHL. Då var JVM en stor anledning att jag åkte hem, större än att komma med där, sa Victor Söderström tidigare till Sportbladet.

Brynäs-backen har spelat med Brynäs i SHL hela hösten och stått för två mål och sju assist på 15 matcher.

Gällande Rasmus sandin så är det oklart om han kommer att släppas. Toronto åkte på en backskada på Tyson Barrie i natt. Skulle det visa sig att han blir borta en längre tid är Sandin i ”riskzonen” för att kallas upp från farmalaget.

ARKIV: Se förra årets JVM-krönika (7 januari 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet