Borgqvist osäker på spel efter smällen: ”Får se hur det känns i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s Anna Borgqvist föll till isen efter att ha blivit överkörd av Djurgårdens Jennifer Wakefield i den första perioden av den första semifinalen, som HV vann med 6-2.

Hon utgick och huruvida hon kommer kunna medverka i morgondagens match är oklart.

– Det känns mycket bättre i dag men vi får se hur det känns i morgon, säger Borgqvist till SVT Sport.

Incidenten inträffade i mittzonen, när Anna Borgqvist hade blicken bakåt för att ta emot en löst slagen passning. I motsatt riktning kom Djurgårdens storstjärna Jennifer Wakefield och körde över Borgqvist.

– Jag minns allting från smällen och så. Hon är ju en väldigt stor spelare och jag är ganska liten, så smällen tar ju hårt.

Domarna bedömde det som en olyckshändelse och Wakefield straffades inte.

– Man hade nog kunnat undvika det men jag är lite tudelad. Jag lämnar över det där till domarna så fokuserar jag på att spela hockey.

”Tar det dag för dag”

Borgqvist blev ordentligt omtöcknad och återkom aldrig till spel. Hon fick hjälp av Djurgårdens lagläkare och, enligt henne själv, tyder ingenting på att hon ådragit sig någon hjärnskaning.

– Just nu tyder allting på att det är musklerna, men vi tar det dag för dag.

Vad innebär det här för helgens matcher, och den i morgon först och främst?

Vi var träningslediga i dag men vi får se hur jag mår i morgon. Men förhoppningsvis är det bättre men vi tar det dag för dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.