Zdeno Chara har spelat sin sista match för Boston Bruins. Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Boston dumpar Zdeno Chara: ”Vill gå vidare med yngre”

Uppdaterad
Publicerad

Zdeno Chara tvingas lämna Boston Bruins efter 14 år.

Slovaken skriver på sitt Instagram-konto att klubben meddelat att de inte förlänger hans kontrakt.

”Min tid som klubbens stolte kapten har tagit slut”, skriver han.

Istället ska han nu spela för Washington Capitals.

43-årige Zdeno Chara kom till Boston Bruins 2006, och har sedan dess varit lagets kapten. Men nu tvingas slovaken söka en ny klubb.

”Boston Bruins har informerat mig om att de planerar att gå vidare med deras många yngre och talangfulla spelare, och jag respekterar deras beslut. Tyvärr så har min tid som klubbens stolte kapten tagit slut”, skriver han på Instagram.

Vann Stanley Cup 2011

Under tiden i Boston blev Chara bland annat vald till ligans bäste back 2009. Dessutom ledde han laget till Stanley Cup-titeln 2011.

”Jag är stolt över att vi kunde ta tillbaka Stanley Cup-pokalen till Boston och att jag fick fira med alla er fans i Boston”, skriver Chara.

”Är extremt glada”

Chara kommer nu istället att spela för Washington Capitals. Klubben meddelade i kväll att de skrivit ett ettårskontrakt med Chara.

– Vi är extremt glada över att få Zdeno till Capitals organisation. Vi känner att hans erfarenhet och ledarskap kommer att stärka vårt försvar och vårt lag, säger Capitals general manager Brian MacLellan.

KLIPP: NHL-slutspelet – Renbergs höjdpunkt (29 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.