Foto: TT Nyhetsbyrån

Bostons Chara spelade tre finalmatcher med bruten käke

Uppdaterad
Publicerad

Bostons kapten Zdeno Chara spelade de tre sista matcherna i finalserien om Stanley Cup med en käke som brutits på flera ställen.
– Det är sådan han är, säger lagkamraten Jake DeBrusk.

Boston förlorade den sjunde och avgörande finalmatchen om Stanley Cup på hemmaplan med 1-4 mot St Louis i torsdags morse svensk tid. Vad ingen då visste var att kaptenen Zdeno Chara spelade med flerfaldigt bruten käke.

Bostons läkare hade lappat ihop käkpartiet med två plattor, metalltrådar och ett par skruvar, som gjorde att 42-årige Chara, som spelade lockoutsäsongen 2004-05 i Färjestad, kunde spela klart finalspelet.

Det var i den första perioden i fjärde finalmatchen som en puck ändrade riktning och träffade Charas käke. Han avbröt matchen och återkom aldrig den kvällen men var tillbaka i den femte matchen och spelade sedan dess. Han hade ett kraftigt skydd runt käken.

”Ingenting du kan göra någonting åt”

– Att bli träffad av en puck är ingenting du kan göra någonting åt. Man spelar med hela kroppen där ute, säger Chara, som mäter 205 centimeter, enligt AP.

Lagkamraten Jake DeBrusk är imponerad av Charas inställning.

– Det är sådan han är. Det är bara ett exempel på en händelse som gör att man vill hjälpa honom och se till att han får reda ut situationen, säger DeBrusk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer