Marcus Johansson firar sitt mål vid Bostons vinst mot Toronto som tog laget vidare i Stanley Cup. Foto: Bildbyrån

Svenskduo sköt Boston vidare i Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

Kvartsfinal nästa för Boston Bruins i Stanley Cup.

Detta efter vinst i match sju mot Toronto där två svenskar låg bakom 5–1-segern.

Joakim Nordström och Marcus Johansson var duon som öppnade målskyttet i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen mot Toronto.

Hemma i TD Garden spräckte 27-årige Nordström, vars senaste svenska klubb var AIK i SHL säsongen 2012/2013, nollan när han ur halvdan vinkel hittade en lucka mellan ena stolpen och Toronto-keepern Fredrik Andersen. Nordströms andra mål i årets Stanley Cup.

– Vi hade pratat om att vi skulle skicka iväg skott mot mål. Jag försökte bara få till en retur, men pucken gick in, och den tar vi, säger Nordström efter matchen.

Utökade ledningen

Tre minuter senare utökade Marcus Johansson ledningen. Boston snodde åt sig pucken bakom gästernas kasse, Johansson tog med sig den och gled fram framför mål och väntade in läget innan han snärtade in 2–0 till Bruins.

John Tavares reducerade i mittperioden, men i tredje stängde Boston matchen där Patrice Bergeron var den som fastställde slutresultatet 5–1 i öppen kasse.

– Vi förtjänade den här segern, säger Bostons Marcus Johansson.

4–3 i matcher till Boston som nu ställs mot Columbus Blue Jackets i kvartsfinal.

Torontos uttåg gör dels att trion William Nylander, Andreas Johnsson och Calle Rosén är tillgängliga för en uttagning till VM, och dels att alla kanadensiska lag är utslagna ur Stanley Cup.

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

5 - 1

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

2-0, 0-1, 3-0
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17565

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.